Followers

Sunday, December 26, 2010

si bakal architect nak merapu.

oh! lain sungguh bile aku tengok tempat nak taip taip new post neh. maybe new version dari aku punye kott..



whoots! salaaamm kat semua orang! kat atas nie picture terbaru aku with my baby DSLR CANON EOS 550D. *amek kau aku caps lock* name baby neh TARO ! :D
banyak gak laa pic yang aku snap snap. dah tengok FB aku? ade 2 album diterbitkan. jap jap! bagi yang tak dapat tengok, nie haa link share. tengok yea~ tapi tak laa hebat sangat. baru novice. :P

http://www.facebook.com/album.php?aid=40412&id=100000924403488&l=9079c47d99 -PART 2


http://www.facebook.com/album.php?aid=40229&id=100000924403488&l=7ffb057b38 -PART 1

aku pon tibe tibe terdetik hati nak update blog nie. sungguh suci ye dah.. hehe! putih je..same la blog aku! lawat blog aku tak? nak promote japp katekan. nie haa link~

http://akushoujokampung.blogspot.com -S.E.N.G.A.L

takde laa spesial sangat. juz layout handmade sendiri. winks! dah dah. cukup promoting.

well,,setakat nie aku belajar okeh. bagi aku cam SERONOKK GILAAA! sebab kos aku sangat enjoying, tak perlu tatap buku, juz penat perah otak carik idea dan lukis. tapi tu laa yang aku suka! dengan kawan2 yang same kepala hotak. mase tu kann ade interview. jadi si lecturers nie mesti laa dah bace perwatakan seorang student architecture macam mana kann? kami ditakdirkan duduk dalam 1 studio siang malam bersama2. aku sangat sayang mereka macam adik beradik aku. tapi jangan jeles lak, aku tetap sayang korang. eceh!

aku sangat enjoy lagi dengan masuknya scholarship JPA. alhamdulillah~ mungkin nie rezeki Allah nak bagi setelah aku terlepas semua scholar JPA and MARA yang semua kecoh2 mase tuh. aku dah selesai 1 sem. dan alhamdulillah skali lagi aku boleh bawak kos nie even sumtimes datang stress yang selalu bisik bisik "nape laa aku tak amek engineering dulu?". bagi aku, takde pon kos yang senang. bila dah step into it, teruskan perjalanan, buat sehabis baik. tak ke gituu? :)

alhamdulillah gak result pon ok laa.. 3.45~ tapi tak konfem lagi sebab kira2 sendiri. meh laa aku show result aku.

STUDIO - B+
BUILDING SERVICES - A
HISTORY - A
STRUCTURE - B-
HUBUNGAN ETNIK - B+
KOKO : GAMELAN - A

tu laa.. aku asyik main main je mase hubungan etnik. subjek nie macam sivik. ye laa..gabung 3 kos dalam 1 dewan kuliah. aku pon main main je laa. kadang2 tu conteng2 kertas. even ade test mase tu, kami tak sempat pon nak bace buku. memang thrill gilaa. tapi jawab macam subjek sivik, senang laa kan? lagi2 objektif. kalau dapat score A- pon mesti dah dapat 3.5. takpe laa..next sem buat yg terbaik! :D

aku terbace post putewi. bile maw reunion?? huhu~ tapiii...umi kat egypt. cemane eh?

nak luahan hati sikit laa..bila dah masuk U kann, takde sape nak ceramah2 kita. agama pon tak semantap dulu. tu laa kelemahan bila dah masuk U. sape agree?

btw, mane lee? kau tak contact aku pon...FB pon dah lesap. kau kat mane? cemane nak contact kau?
wat aku jadi admin blog nie bolehh?

sorry ye banyak typo error. aku malas nak menekan caps lock banyak kali. hahaha~
dan sorry terlebih bebelan.

anyway, gud luck sume! do your best! :D

Wednesday, December 22, 2010

Kupasan Rayyan Fantasi

Judul: Rayyan Fantasi
Pengarang: Ramlee Awang Murshid
Penerbit: Alaf 21 Sdn Bhd
Mukasurat: 512 Halaman
Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆  

Novelis Thriller No.1 Malaysia kali ini tampil dengan novel terbaru yang diberi judul 'Rayyan Fantasi'. Aku telah mendapatkan novel ini hanya baru-baru ini dan Alhamdulillah, akhirnya aku usai juga membacanya petang tadi. Selalunya aku mengambil masa yang singkat untuk menghabiskan sesebuah karya novelis kesukaan aku ini, tapi kali ini... entahlah.

     Pada hemat aku, ekperimentasi Ramlee Awang Murshid bagi novel yang ke-20nya ini adalah sangat berani. Tema makhluk asing yang diguna pakai, aku fikir, sangat tidak masuk akal jika hendak dibandingkan dengan novel-novelnya yang sebelum ini contohnya Triolgi Bagaikan Puteri, Hatiku Di Harajuku, Mikhail, Rahsia Perindu dan lain-lain.

     Dalam novel ini terdapat banyak teknologi asing yang diperkenalkan seperti kapsul angkasa yang dapat merentasi angkasa lepas dalam masa yang singkat dan cecair berwarna biru yang berkemampuan menyembuhkan luka hanya dengan sekelip mata. Terdapat juga jagor, sejenis makhluk yang disifatkan berkepala singa, berbadan menyerupai kerbau dan mempunyai gigi-gigi tajam seperti buaya. Beberapa watak pula disifatkan memiliki kuasa menyembuhkan penyakit dan mengubah warna mata mereka dengan mudah. Panggilan yang digunakan dalam menamakan makhluk-makhluk asing juga sangat... pelik. Mij-Gillion, Rayyan, Mika, Yuk'kaa, Na'in. Pada pendapat aku, penulis menggambarkan mereka tidak ubah seperti dewa. Idea-idea yang terlampau imaginatif seperti ini membuatkan pembaca seperti aku terkapai-kapai sepanjang pembacaan aku ini.... sungguh mengarut!

     Keintiman watak Aiddin dan Feena tampak janggal dalam novel ini. Konflik cinta tiga segi antara mereka berdua dan watak Zaidan menghadapi kesudahan yang aku rasa agak tergantung! Aku tidak berpuas hati. Langsung. Selain tidak berpuas hati, aku juga berasa sangat keliru. Otakku bejat. Banyak benar persoalan yang tidak terjawab setelah tamat pembacaanku...

     Dan kenapa pula makhluk asing boleh berbahasa Melayu?

    Tuntasnya, Rayyan Fantasi bukanlah novel paling teruk karya Ramlee Awang Murshid, tetapi dapat aku katakan yang novel ini bukanlah yang terbaik... Terdapat bermacam-macam kelemahan dalam novel ini sehingga menghilangkan minat aku untuk meneruskan pembacaan aku. Aku sangat mengagumi Ramlee Awang Murshid kerana karya-karyanya sebelum ini sungguh mengagumkan. Aku benar-benar mengharapkan agar novelnya yang bakal diterbitkan selepas ini jauh lebih berkualiti daripada yang ini...

oleh Fikri Fadzil

Sunday, December 19, 2010

hey everyone! ◕ ‿ ◕

 hari ini biar aku pula yang bercerita a.k.a amy syeera! haha~
hmm.. tapi sebenarnya aku xde idea nak cerita pasal apa...
agak-agak kalau aku cerita pasal u tempat aku study boleh x? ekeke~
aku sekarang ni belajar dekat Universiti Tenaga Nasional @ lebih dikenali sebagai UNITEN...
aku dapat sama tempat dengan Oren Caer.. cuma kami berlainan kelas sebab kami berlainan tajaan..
ada juga yang pelik .. kenapa mesti aku keluar dari UTP... bukan ke UTP tu dah cukup hebat? hmm...
apa yang seseorang tu buat mesti ada reasons sendiri kan.. macam kalian semua tahu, aku dulu dapat kos B.I.S (Business Information System).. malangnya aku x minat... tapi kenapa aku masuk jugak dulu sedangkan aku x minat? ha, itulah kesalahan terbesar aku pernah buat aku rasa...

cukuplah sampai situ je aku bercerita pasal UTP... sekarang ni aku bahagia dengan kehidupan dekat UNITEN.. walaupun bilangan kaum wanita di sini sangatlah sedikit.. tapi x kisahlah.. asalkan aku bahagia! huhu~
macam ni lah serba sedikit rupa U aku yang tercinta tu....

pintu depan UNITEN

aku x sangka UNITEN ada hotel - Residence Hotel

ni pulak amanah... 
lelaki yang duduk dekat apartment ni...

ha! nilah library kami.. 
kalau ada exam, kat sinilah tempatnya... 
kelas kami kat sebelah library je... huhuh~

masjid .. dekat je dengan apartment aku..

kat sini semua lab ada... e.e ke e.p ke mechi ke.. x kisahlah..

lastly! ini sahajalah budak PPC... kiralah sendiri berapa orang.. 
satu group ada 70... yang selebihnya tu lelakilah.. huhu~

baik! itu jelah yang aku boleh kongsi.. huhuhu~ xnak lah cerita banyak-banyakkan.. sebab blog ni pasal kita... bukan aku seorang je.. hak4! apa-apapun, doakanlah aku, caer dan kawan-kawan aku sekalian.. {{{(>_<)}}} semoga kami dapat lagi tajaan supaya dapat meneruskan pelajajaran dalam peringkat ijazah pula..
ha! haritu, aku sempat jumpa Hana sahaja... x sempat lagi nak jumpa korang.. kebetulan , dia ada pameran dekat UTM... so, disebabkan rasa rindu sangat-sangat, aku dengan geng-geng aku pergilah jumpa dia...
bilalah dapat jumpa korang semua balik???? rindu lorh! huuuu~ okay, sampai di sini sahaja... ttyl~ ciao! XD

............(0 0)
.---oOO-- (_)-----.
╔═════════════════╗
║ Archyhis forever!..║
╚═════════════════╝
'----------------------oOO
........|__|__|
.......... || ||
....... ooO Ooo

Friday, December 17, 2010

giliran aku

ini seri, lisa dan aku
mahu juga letak gambar macam fikri.
tapi maaf tiada gambar aku seorang

kali ini izinkan aku pula bemadah kata di sini. haha,siapa suruh invite aku jadi admin.bhahahaha. (muka setan)
habis lah blog ini akan aku kerjakan sampai binasa. biar patah tulang menulang jari taip sampai mati.
biar putus urat-urat di pergelangan tangan sampai tak ada lagi. persetankan saja.
okay.sudah.cukup.berhenti.

ingin aku berterima kasih kerana invite aku jadi admin kepada Lee.

kalau sebelum ni cerita fikri di muka depan post.
ini giliran putri pula.

tahniah kepada sesiapa yang telah mendapat keputusan cemerlang.
usaha lagi kepada sesiapa yang tidak. ( itu aku )
semua aku berserah pada tuhan.
buat masa sekarang aku tak mahu bagitahu dekat mana aku belajar bukan sebab apa.
nanti sampai waktu kelak akan diberitahu.
tunggu masa.

persoalan aku.
bila mahu gather ramai-ramai?
makan-makan besar? bbq? steamboat? ikan bakar? 

*laparrrr*

sumpah,aku rindu semua orang dalam kelas.
oh lupa. aku ada blog baru. klik kalau mahu. tak mahu tak usah.
 KELIK SINI

Wednesday, December 15, 2010

Soalnya Dimana?

Senarai classmates kita dengan kursus pengajian dan tempat pengajian diorang pada waktu nih;

Umi: Medic, .... somewhere in Egypt... ?!
 Syaza: Accountancy, UiTM Puncak Perdana
  Hana: Architecture, UTM KL
   Wani: UiTM Puncak Alam
    Izah: Matriks Selangor
     Ayu: Dentistry, Kolej Teknologi Timur
      Amy:  Foundation Engineering, UNITEN
       Tiqah: 
      Senah: UiTM Puncak Alam
     Azlia: Accountancy, Matriks Perlis 
    Awal: UiTM Puncak Alam
   Ain: Civil Engineering, UTP
  Aziera: Matriks Selangor
 Put: "Rahsia," kata beliau. Kata mereka, "Puncak Alam..." ;p
Ekin: Engineering, UM
 Nani: Matriks Selangor
  Tiyah: Matriks Selangor
   Fikri: Architecture, UiTM Shah Alam
    Saprol: Civil Engineering, UTP
     Nash: UiTM Puncak Alam
      Botak:
       Hakim:
      Coki: Civil Engineering, UiTM Penang
     Zaquan: Sains Hayat, Matriks Gopeng
    Nazrin: Matriks Gopeng
   Syafiq: 
  Rahimi: UiTM Puncak Alam

(OK fine, aku tak tau semua, haha.... tolong weyh!)
by Fikri Fadzil

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya - Picts

Banyak gilaa kenangan kte together-gether kat maktab.
Sangat sayang rindu korang. :)

Sory guys pict tak sempurna. Byk lagi muke2 yang takde lam neh. Orang raye aidiladha, aku taruk pict aidilfitri. Kehkeh. Sape2 yang ade pict yang aku takde tu, sila2 la upload okeh.

Salam Aidiladha buat semua. Rindu korang gilaaa. :D

: sekian, penconteng belog - Senah :

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha

Salam..
Aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kat korg sume =)
Selain hari raya aidiladha,turut jgak dpggil hari raye haji n hari raye korban,,,byk btol nme,,,hehe
Kpada sesiape yg ad sedara mara tgh mengerjakan haji tu,semoga mendapat haji yg mabrur.insyaAllah. =)
Time2 raye ni la kite dpt tgk lembu2,kambing2,unta2 mnjadi korban.hik3


Kpada yg pulg ke kampung halaman,take care ok~! jln leklok.
haaa,,,habis je cuti ni,ak nek sem 2,,,huhu pastu abis la prjuangan ak di pasum...hehe ^^
Blaja rajin2 ye kwn2,jgn nak maen2 je k.
ok,chow dulu.
wasalam~

HAHA,SMART X PIC NI
GUNE PAINT JE...HEHE ^^

Friday, August 6, 2010

buzz~~ ting tong!!

hyep!!
rindu nyer kan?? nk wat entry kat sini pulak.. heheh ;p
ermm.. senar nyer,, nk jempot kowang sume dtg uma aku..
oooops~~ lupe lak nk kenalkan diri yg comeyl lote nyh~ hehe.. aku ny si becok umi raihan safura la~ hehe saje nk jempot kowang dtg uma before aku fly~ huhu..

ntah bler lagy dpt jumpe nnty kan..

ha.. sape terniat nk dtg tuh, dtg la ea.. maseng2 ade lesen da kn? ekekke~
alamat umah aku::

Lot 3595, batu 7,
kg sijangkang',
42500 telok panglima garang,
selangor darul ehsan
~

ha.. jempot la ramay2 dtg..
ermm..
pape pon.. doakan kejayaan kawan2 kite kat ne jua mereka berada~
gud luck ye kowang yg nk mengahdapi final2 yg akn dtg.. chaiyok! gambatte! kepada mereka2 yg nk fly cm lee, tc there.. jge diri bebaek, blaja rajen2,, ingt kitaownag ea~

dah la.. saje je senarnye, nk ajak kowang dtg uma raye ny~ heheh
dtg3!!! tp jgn lewat2.. aku raye kat sini pai 20 september je bersamaan 10 syawal..
21 aku da fly~ sob3~ sedeyh bler pk da nk pose, means da dekat ngn mase tok aku fly~ berjauhan ngn syg2 aku~ huarghh~

dah.. sudi mampir ye wok~
hehe.. love u all!!

Friday, July 2, 2010

Yuk! Kembali ke sekolah!


Slamat blajar korang! Lame dah aku tak membebel kat belog 506 nih an? Keh2. Aku pon taktau nak bebel ape. Aku sgaje je nak conteng2 kat sini. Boleh? Tak boleh takpe. Abaikan je. :)

Tempat : Blok R4, Rumah no3.

Status : Menyendiri. [wanie n puteri balik umah. umi raihan safura pi holiday.]

Perasaan : T__T plus minus hungry! [upss! maggi in my mind~]

Masa : 8:32mlm 2-July-2010.

Plan tuk weekend 3-4 july 2010 :
- bace buku biology
- bace buku chemistry
- buat nota biology
- buat nota chemistry
- buat latihan physic n maths
[haish! mcm payah je aku nak study weekend2 nih.keh2. doakan aku berjaye belajar dengan tenang ye. haha]

Sekian.

Saturday, June 5, 2010

new layout~!


assalamualaikum~first of all aku nak amek kesempatan mengucapkan tahniah kat dak2 kelas kite yg dah sambung blaja..blaja leklok~!


dan ade gak yg still menganggur..hahahaha~! sape tu?? aku la!! Dan juga ayu, syafiq dan syauqi. Yg lain ade lagi ke??


Pastu maafkan aku sbb suke2 je tuka layout. He3~tapi aku taw korang suke kat layout semart ney....kan3~??? hahahaha...


Tu je la aku nak talk2~bye 4 now! Take care sume~!!!


by: the creative one~ [hana]


p/s: maii singgah blog aku naa~~ ^____^

Monday, May 17, 2010

bzzt2!! HANA to 506~~roger!

weehoo~~!!!
akhirnye aku berjaye jejak as a follower kat blog neyh~
ahha...aku nak tumpang lalu jap..
promoting my blog...ehehe! *da maju..
http://amoihanachan.blogspot.com/
jadi la follower! cian aku cakap sorang2~hu3!
dgn kesempatan ney,aku nak ucapkan...
SELAMAT HARI RAYE......?
jap2...silap type...
SELAMAT HARI GURU wat guru2 maktab terchinta~
smoge usaha sentiasa diberkati Allah...
aminn~~
jap2! lom abes!
gud luck 2 all ma peeps yg sdang mengorak langkah maju...
ke matrik...mahupun ke asasi...chayok!
aku nie kena tunggu bulan 7 maa,,kecian...
amek diploma architecture...walaupun lambat, tapi semangat!! YEAH!!
papai~take care allz!
wassalam~~ ^__^

Friday, May 14, 2010

bila cik senah mula membebel...

weh korang..
nih aku tules bape minit lepas aku tengok video yang baru jek diupload oleh cik ekin.

korang, aku sedih..
aku rindu korang... rindu sangat! (tp aku tak nangis pon.. im trying my best tak nak kasik air mate ni kuar ouh.) aku berjaye! wuahaha!

aku tak nak cakap kat fb betape aku sangatlah rindu kat korang! [eheks! malu la konon.]
serius! ekin, thanks alot sebab wat video tuh. it keeps all the memories safe. [betol ke aku mrepek nih? agaga. wutev]

video

bile senah mule membebel ; korang jage diri elok2 wokeyh! aku sayang korang sangat! wat sume ex classmate aku 08'09 , korang the best!!

to mr lee ; aku upload video nih gune old editor [aku edit kat setting] is it affect any of your post or layout ko? if yes, soryy. just let me know then. nanti aku edit balik n3 nih. thanks.

-----------------------------------------------------

komentar dariku :-
start dr : fatahiyah
end kat : shauqi [sori la derr, ko duk blakang nuh, ikt turutan ekk? ekeke]

t-yah : sorang awek yg slalu pending. haha takpe babe, kau tetap cute! :)
t-qah : berjiwa sastera! yeke? formality is her way. LDP bhai. haha
syaza : tak abes2 ngn si ipod dye tuh. aku jual baru tau. haha evil!
senah : no komen. -_-"
izah : adek kecik aku kat cube. sangat comel! boleh buli selalu. sayangg izah! :)
azlia : dialog TERFAMOUS - "sape nak dengar azlia nyanyi?" hahaha! miss u!

awal : tak pernah lekang dr buku. jangan pernah putus asa wokeh dear? :D
puteri : "aku sedihhh..." pasni jangan slalu sedih2 okay put? ko kn tough! be strong girl!
nanie : trademark - "nani comel" dimane sahaje dimane jua pasti ade. kekalkan kcomelanmu.
aisyah : suke gaduh ngn aku! haha. jgn gaduh ngn orang lain ye.. hehe
aenn : haha! suke menjerit!! trust me! jeritan kau yang aku rindu. hehe!
hana : kau gadis seni! chaiyok2! lukisan kau hebatt!

ekin : klik2 ngn kameranye! aku tabik springg sbb kau slalu berusaha utk diri ko n kitorang!
oomey : slalu bz ngn keje bwp nye! keje kuat kayh sayanggg! dun give up! :)
wanie : adek kecik aku lagi sorang kat cube. haha! kau comel! jgn slalu sedih2!
aziera : kakakku yang bijak! heh~ smoge kau sukses yerr.. :D
amylia : lagi sorang kakakku yang bijak! tak lokek ngn ilmu!
hidayu : kakakku yang bijak jugak! hehe. sangat pemalu tau! sayangg ayu!

lee : tak lokek ngn ilmu jugakk! study hard n study smart bro! :D
zaquan : ayat famous "arrgghhh! tension!!!" haha! jgn tension2 lagi okeyh!
nashrul : ape ekk? kau pemalu kott. eheh~
rahimi : kau tak lokek ngn ilmu jugakk! thanks ajar aku physic!
syafiq : kau memang comel! kekalkan kecomelan mu! haha
shahrul : "assalamualaikum cikgu.." tugas khas kau! :D

hakim : senyum itu sdekah! thnks sbb slalu bg sdekah. :)
atiq : evil! haha. kau nakal tapi baikk!
amar : kau pendiam ke? haha. bg aku, ko memang pendiam!
faris : kau tinggi! ekeke. itu satu pujian ye. tq
nazrin : kau comel jugakk! no wonder la org pggil ko baby. ekeke
syauqi : dulu ko tak senyum pon. now, dah senyum dah. senyum slalu! :)

ni komentar dari aku untuk korang - member2 aku 406'08 n 506'09.
senyum selalu kay! aku sayang korang sume! chow! salam~

Saturday, May 1, 2010

semakan upu~ wee xD




salam~ ntuk makluman kte sume,semakan kemasukan ke upu akn kuar pda 1 mei yakni bsok,,,so,same2la kite berharap agar kte dpt ape yg kte pilih.Pda yg dpt matrik,tahniah diucapkan.Klu rse boleh bwk kt matrik,boleh la msuk matrik.Tpi pde sesiapa yg rse nak tggu upu tu dulu,tggu la,,,korg boleh buat pilihan sme ade nak ke matrik atau asasi kt uni.Sbenanaye sme je,cume matrik korg kne work hard ntuk pastikan korg dpt smbug kt uni nnt.Klu asasi lak,korg kire dh konfem msuk uni,so,sngla nak smbug ijazah lak,,,x yah nk sibuk apply msuk uni dah...sbb korg akn smbung ijazah di uni yg sem time asasi tu.So,skang,its up to you la nk pilih mne,klu nk rse gi matrik,gi je..klu rse nak gi asasi,move on~pikir2kn la,pilihan yg akn kte buat akn menjadi penentu mse dpn kte,so,buat pilihan yg pling baik ntuk diri korg k~good luck~ =)

Friday, April 30, 2010

comel? ohh tidak!!

ting! tong!
[mtk izin tuan umah nk mencoretkn ape yg terbuku di aty aku..]
ceewah~
ini blog kte ye kawan2..
ulang suare~ blog kite! bukan aku sorang! bukan kau sorang!
eceh! jadi kesimpulannye dsini, sila amek berat. jgn amik ringan. jgn amik aty.
ok ? tak lawak. abaikan.



kpade korang yang dah berjaye dapat mne2 offer pi ipta atau matrikulasi tu, aku ucapkn tahniah atas kjayaan korang! [haha! bapak formal do! kte kasik relaks, okayy?] sronok aku tgk kwn2 aku yg tsayang nih dpt smbung blaja. eceh! :D


korang jgn lupe blaja rajin2, elok2, jgn nakal2 dah, cube jadi budak baik, sopan [ahah! sapekah budak paling sopan dalam kelas dulu? tepuk dade, jwb sendiri..] aku pon otw nk jadi budak baik dah.. jgn tanye sapekah aku! hahaha! -tutop kes!-

lepas ni jgn sume duk pakat tanam azam baru pastu duk biaq terkuboq naa.. sile amik tindakan okay? kalo korang rase cam nk give up tuh, tolong la jangan~! korang kne bayangkan mase depan korang di mase akan datang.. susah2 dulu, senang2 kmudian.. ini tak! susah taknak, nak senang je.. ape cer bro?! sis?! lu nak idop senang, mmg la kne susah dulu ohh! kalo nk idop senang je, baik takya jadi org.. emo plak! haha! :D

sekian sahaje, coretan kasih dariku untukmu.. haha! kalo aku rase nk conteng lagi kat sini boleh tak? hehehehe~

p/s : untuk cik ekin, aku dah post new entry! haha! anda bile lagi? takkan bace je kot.. hakhak! lagi satu, sory sbb title post nih mmg takde kne mgene ngn entry nih! haha! :D last, same2 la kite brubah untuk memajukan diri kte, jgn tinggal solat [peringatan khas dtujukn kpade aku n korang2 sumer] sory eh kalo aku kecikkan aty korang ngn entry aku..
cau cin cau! daa~ salam..

gambaq dak2 klas 506....





Tuesday, March 30, 2010

biasiswa oh biasiswa~

salam...
seperti yg kte sedia mklum,kputusan interview ntuk biasiswa jpa n mara dah pun kluar~
huhuhu..ade bbrape org bdak mktab kte dapat!!!woo...c0ngratz~
yg dpat jpa,,,ain,amy n atiqah mat saad...
yg dpat mara punye plak,,,ayu,galah..buat mse ni r..tu je yg aku tau...
c0gratz ye...ayu amik pergigian...galah plak amik engineering,,,
h0pe d0rg bjaya interview tu,n dpt g oversea~fuhh~gempak oow!!!wat bt0l2 nnt intrvw,,,chaiy0k! =)
aku kecundang di tgh jalan...tu la...dok gatai gi pilih kjuruteran jerman..kn dah tk lpas nk gi interview..mybe c0urse tu ntuk bdak2 yg gler2 excellent...aku ni walaupun stret a...ade gak tselit a-....kah3
hihihi..walau ape2pun,aku masih mgharap pada biasiswa petronas,ntuk utp punye,,,
h0pe sgt aku dpt pegi intvw tu n bjaya dpt tmpat kt utp~ =)
pade semua kgkawan ku,aku rindu gler kt k0rg...
huhuhu
tolg r update gak blog nih,,,kn aku dh bgi passw0rd,so,korg bleh r gak akses blog ni n wat p0st2 baru...huhuhu
wasalam~
http://www3.mara.gov.my/TemudugaSPC/index.htm
spe nk check,boleh check kat cni ntuk tawaran interview biasiswa mara,,,sekian.

c0ngratz...straight a's in our hand =)


salam,,,
hehehe,,,pada 27 mac lpas,maktab kite m'adakn majlis hari anugerah khas ntuk bbudak yg excell
dlm pmr n spm 2009~n ade jgak anugrah pghormtan pngetua ntuk budak f0rm 2,3 n5...
ni la muke 2 yg dpt stret a....ade 26 org,,,,dlm pic nih,yg takde,ain,galah,chang(shazwan sulaiman),n ade bbrape org lagi....
best jgak..walaupun kte0rg bajet dpt duet,,,kih3
tak dpt p0wn,dpt plak n sijil....hehehe
c0gratz to amy n siti syahirah,d0rg nih dpt anugerah plajar trbaek spm 2009 mrsm kb...
6 a+ tuh...fuhh
hehehe..jmpe blik sume ckgu2 yg mgajar kte slame nie...rindu plak kt mktab...
ckgu2 pun dpt sumthin gak....hadiah dri phak mktab...kteorg bsorak time ckgu2 amik adiah...hehehe,,,
ape2pun,kjayaan ni adlh brkat dri sume~cikgu,family,kgkawan n sume! =)
maktab kte pun mnigkat prestasi dari no.29,naik bape ank tgga ek??? ke no 13!!!!!!!
satu pencapaian yg sgt bagus...hope mktab kte akn sentiasa mncapai mtlamatnye,selari dgn moto maktab,KECEMERLANGAN BERGANDA~~~~~~~
ok,tu je la yg dpt aku c0retkan kali nih....huhu...k0rg t0lg r update gak!
ni bkn blg aku..tapi blog KITA!!!!!!!!!!!!!!
HUHUHU
xD hehe
wasalam~

Thursday, February 25, 2010

melangkah ke...menara gading!

Salam...seperti yg kte sedia mklum,empat org rakan skelas kiter dh pun mlgkhkn kaki ke uni...
mereka yg btuah tersebut ialah..jeng3x

ain,sharul,amy dan lee.....ain n sharul skrg nie kt UTP(uni.tekno.petr0nas) wooo...diorg bdue nie amik civil engineering,mcm dh jd0h plak,,,hehe,,slalu berdue!kah3
amy pun ade kt utp,,,mule2 dye tak nak pegi coz twran tu takde tajaan mara,s0,dye amik kputusan utk gi plkn kat Cenderiang,Perak (btol ke aku eja nih..kui3)
tapi tk lame pstu,tup2x dye dpt twran yg same ke utp,tapi kli nie ade tajaan drp mara..so,kire boleh support r...byarannye...mahal wo....huhu
wa...bangga2,,,3 org dh gi utp..! hihi

ape yg lebih mnyeron0kkan bile,,,,,se0rg agi dak klas kte dpt spc weyh!!!!
tak sgka seorg budak berkaca mata yg dberi nama timang2an lee,ahaks~bkal mnjdi se0rg doktor! dye brjye interview n dpt tawaran spc utk melanjtkan pelajaran ke RUSIA weyh! dalam bidang medic tuh,,,fuhyo0...
ku sngka kamu bkl mnjadi arkitek...haha
aku turut mnumpang rase gumbira...haha..(terharu btol...huhu)
kteorg hope korg hepy dok kt u tu...huhu
n aku prcya,sume dak2 506 nnt nih mesti akn gi jgak masuk u...klu tak pun matrik
insyaallah~amin....

result tak lame agi kuar,aku harap kte sume dpt result yg cmerlang,setimpal dgn usaha yg kte lakukan sbyk 2 tahun di maktab terchenta..haha (cedyh plak ayat nie...aku mish kwg..huhu)
so,same2lah kite doa bbayk,supaya kte sume bjaya dgn cmerlang..amin...

tak lame agi,dak2 plkn balik!yeye..! haha...amacm msti burn kn d0k sane..huhu.. tpi takpe,korg dpt byk pngalaman,menembak r,jungle survive r,,,waja diri ek namenye,ntah aku men tke jew..kui3
kpda yg tak gi plkn,yg "tnm anggur" kt umah tu,,,ade yg keje,pastu benti,,haish..mcm2 korg nih..kah3... ssape yg amik lesen keta or moto tuh,wat lekl0k ye,bagi dpt P..hihi
especially time test daki bukit,,,seram t0l dibuatnye,,,cuak,kot2 keta undur blakng blik..kih3
nnt leh bwk keta sendri gi jjalan..ahaks~ (sbenanye aku ngah cuak,test jpj 12 mac nih..kui3 tak0t d0wh...)

last skali...weyh korg buat r facebo0k...kn best klu rmai yg ade fb,,,huhu
add aku nnt ye....
senarai name yg dh ade fb,,
1) lee
2) atiq
3) umi
4) wanie
5) nash
6) ayu
7) aziera
8) syaza
9) izah
10) yin....(nme itu ttp dlm igatn..hihi..sori ye yin...)
11) syauqi (xtri key)
12) syafiq (kimi tro0phy)
13) sharul
14) zakuan
15) ain
16) puteri
17) amy
18) aku......grey shadowz (yg slalu dsalah sgka di fb...kah3,,, org igt aku nash..hihi)
fuhh..bjaye jgak..haha (sori ye klu ade yg t'tggal..hihi)
bye2 sume...i l0ve u all..muaks!
sekian..wasalam.